ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Дніпрі відкрили нове неонатальне відділення обласної дитячої лікарні

Стрічку перерізав президент Петро Порошенко.

У понеділок, 27 лютого, Президент України Петро Порошенко відкрив у Дніпрі (колишній Дніпропетровськ) сучасне неонатальне відділення обласної дитячої лікарні.

Про це пише місцеве видання "Міст-Дніпро".

Фото: president.gov.ua

Поліклініка має оснащенні кабінети ультразвукової діагностики, рентгену. Порошенко під час відкриття передав медикам сертифікат на придбання обладнання для відділення анестезії й інтенсивної терапії новонароджених.

"У новому відділенні все, як у найсучасніших лікарнях Європи. Було закуплено дороге обладнання для штучної вентиляції легенів і встановлено систему незалежного електроживлення з 3 джерел енергії. Також є система клімат-контролю і вентиляції, а робота лікарів повністю комп'ютеризована - всі дані і результати аналізів надходять безпосередньо на комп'ютер лікаря. Це означає, що пацієнтам більше не потрібно витрачати час, щоб ходити по результати аналізів", - повідомив Президент.

Фото: president.gov.ua

Неонатальний корпус побудовано шляхом поєднання державного й обласного бюджетів - частка останнього становить 65%.

"Великою перевагою окремого приміщення, побудованого під консультативну поліклініку, є ізолювання, тобто повністю виключається перетин потоків пацієнтів стаціонару і тих, хто прийшов на консультацію. Це буде сприяти профілактиці інфекційних захворювань", - зазначив директор Дніпропетровської обласної дитячої лікарні Олександр Хитрик.

Нагадаємо, що 10 лютого Порошенко їздив в Івано-Франківську область, щоб узяти участь у відкритті нової районної поліклініки в Коломиї і лікарні в Галичі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram