ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Виїзна медбригада для тяжкохворих дітей почала працювати у Львові

Медики сподіваються на допомогу благодійників, оскільки коштів обласного бюджету недостатньо

Виїзна медбригада для тяжкохворих дітей почала працювати у Львові
Ребенок в стационаре Харьковского специализированного дом ребенка №1
Фото: Алина Смутко

У Львові на базі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру розпочав роботу перший дитячий мобільний хоспіс. Про це в коментарі LB.ua повідомив заступник головного лікаря центру Зіновій Іваськевич.

"Нам належить визначити тяжкохворих дітей, які отримуватимуть допомогу. Зараз ми консультуємо вдома 24 дитини. Переважно вони мають неврологічні захворювання. У мобільного хоспісу вже є керівник, але ми плануємо, що в ньому будуть працювати педіатр, 4 медсестри, анестезіолог, фізіотерапевт, який навчить батьків масажу, а також психолог і водій", - повідомив Іваськевич.

Основна мета створення виїзної паліативної бригади - допомогти важкохворим дітям жити вдома, а батькам - правильно доглядати за ними.

За словами заступника головного лікаря, виділених з обласного бюджету 500 тисяч гривень для роботи проекту недостатньо.

"Нам потрібна машина для виїздів і, головне, апарати, які зможуть підтримувати життєдіяльність дітей удома. Багато дітей їдять через трубку в шлунку - трахеостому, а дихають через апарат штучної вентиляції легенів. Лише державної підтримки не вистачить. Ми сподіваємося, що для повноцінної роботи такої структури нам вистачить року-півтора", - сказав Зіновій Іваськевич.

Нагадаємо, в Харкові планують відкрити дитяче паліативне відділення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram