ГоловнаПолітика

Порошенко затвердив Доктрину інформаційної безпеки України

Доктрина визначає національні інтереси України в інформаційній сфері.

Порошенко затвердив Доктрину інформаційної безпеки України
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення РНБО про створення Доктрини інформаційної безпеки України", документ набирає чинності з дня його опублікування.

Про це повідомляється на сайті Адміністрації президента.

Метою Доктрини є уточнення принципів формування і реалізації державної інформаційної політики, перш за все з протидії руйнівному інформаційному впливу Росії в умовах розв'язаної нею гібридної війни.

Документ визначає національні інтереси України в інформаційній сфері, загрози їх реалізації, напрями і пріоритети державної політики в інформсфері.

Для реалізації Доктрини РНБО здійснювати координацію діяльності органів виконавчої влади щодо забезпечення національної безпеки в інформаційній сфері. З огляду на особливі умови і ведення проти нашої держави агресивної інформаційної війни не тільки на її території, але і в світі, забезпечення реалізації Доктрини можливе лише за умови належної координації заходів, здійснюваних усіма державними органами. Рада нацбезпеки також буде визначати ключові заходи відповідно до положень документа.

Кабінет Міністрів України забезпечуватиме здійснення інформаційної політики держави, фінансування програм, пов'язаних з інформнебезпекою, спрямовувати та координувати роботу міністерств, інших органів виконавчої влади в цій сфері.

На Міністерство інформаційної політики України покладаються організація і забезпечення моніторингу засобів масової інформації і загальнодоступних ресурсів вітчизняного сегменту мережі Інтернет з метою виявлення інформації, поширення якої заборонено в Україні.

Нагадаємо, 29 грудня 2016 року РНБО ухвалила Доктрину інформаційної безпеки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram