ГоловнаПолітика

Клімкін назвав "план Артеменка" свідомою здачею Криму

Міністр зазначив, що в Україні, на відміну від багатьох країн, політики використовують зовнішній вимір політики як важіль для досягнення внутрішньополітичних цілей.

Клімкін назвав "план Артеменка" свідомою здачею Криму

Спекуляції щодо можливості здавання Криму в оренду Росії є абсолютно свідомою здачею Криму анексованого півострова окупантам, повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін  в інтерв'ю ZN.UA.

"Всі ці спекуляції, що Крим "піде шляхом Аляски" - це абсолютно свідома здача Криму. У Штатах подібні плани ніхто всерйоз не обговорює. А якщо кудись підуть якісь "платежі", значить, їх уже хтось з кимось поділив. Про це теж не слід мовчати", - заявив голова українського МЗС.

Також Клімкін повідомив, що в Україні, на відміну від багатьох інших країн, політики використовують зовнішній вимір політики як важіль для досягнення внутрішньополітичних цілей.

"У багатьох країнах, незважаючи на будь-які внутрішні чвари, як правило, всі говорять, якщо не на одній мові, то, як мінімум, одним набором меседжів для зовнішнього світу. А у нас все використовують зовнішній вимір як певний важіль для застосування у внутрішній політиці. … Це реально сумно. Оскільки це робить деяких українських політиків об'єктом посмішок з боку наших міжнародних партнерів, а деяких - об'єктом презирливого ставлення", - зазначив міністр.

Він також заявив, що не виключає необхідності прийняття в Україні закону, подібного американському "закону Логана", який передбачає покарання для тих, хто без відповідних повноважень вступає в контакт з іноземним урядом для врегулювання тих чи інших міжнародних протиріч.

Нагадаємо, за даними The New York Times, нардеп Артеменко передав колишньому раднику президента США з національної безпеки і оборони Майклу Флінну нібито план врегулювання конфлікту між Росією і Україною, який передбачає "виведення всіх російських військ зі сходу України і проведення в країні референдуму про передачу Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років", і компромат на українську владу.

20 лютого народний депутат фракції БПП Сергій Лещенко заявив, що, за його інформацією, "План Артеменка - насправді план Льовочкіна-Бойка/Суркова". "Бойко нещодавно був у Москві на зустрічах, Артеменко ж виконав роль посильного, а в подальшому буде грати роль фронтмена", - повідомив він.

У партії "Опозиційний блок" причетність до плану Артеменка заперечують.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram