ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ запропонувало австралійській організації Lifeline запустити в Україні сервіс психологічної підтримки

В Україну погодився прибути виконавчий директор австралійської організації.

МОЗ запропонувало австралійській організації Lifeline запустити в Україні сервіс психологічної підтримки
Ульяна Супрун
Фото: 24tv.ua

Міністерство охорони здоров'я запропонувало австралійській благодійній організації Lifeline запустити сервіс психологічної підтримки для українців.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написала виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Австралійська благодійна організація Lifeline допомагає австралійцям впоратися з особистою кризою в будь-який час доби. Люди знають, що їм є куди звернутися і отримують необхідну допомогу. Я попросила фахівців Lifeline допомогти зробити такий сервіс і в Україні", - написала вона.

Супрун нагадала, що через складну економічну ситуацію і війни на сході багато громадян опинилися у складних життєвих обставинах і потребують серйозної психологічної підтримки.

"Практика гарячих ліній, які в телефонному режимі 24 години на добу надають психологічну допомогу людям в кризовому емоційному стані, досить поширена в світі. Такі послуги допомагають людині переосмислити, що з нею відбувається і зупинити від багатьох необдуманих рішень, найстрашніше з яких - самогубство", - заявила Супрун.

За її запрошенням в Україну погодився прибути виконавчий директор Lifeline Research Foundation Алан Вудворд - один з кращих австралійських експертів з профілактики самогубства.

Він допоможе оцінити ситуацію в Україні та поділитися досвідом щодо того, як краще організувати цілодобову службу підтримки.

Нагадаємо, останнім часом в Україні почастішали випадки спроб самогубства серед підлітків. 1 березня  кіберполіція заблокувала понад 500 "груп смерті" в соціальних мережах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram