ГоловнаСвіт

Австралійські спецслужби і банки будуть спільно боротися з тероризмом

Австралія хоче отримати репутацію однієї з найбільш жорстких для організованої злочинності і фінансування тероризму юрисдикцій.

Австралійські спецслужби і банки будуть спільно боротися з тероризмом
Фото: wikipedia.org

Спецслужби і найбільші банки Австралії створили спеціальну групу для боротьби з фінансуванням тероризму та відмиванням грошей.

Про це повідомляє видання The Australian.

"Для терористів, які хочуть спланувати успішний напад, фінансування є невід'ємною частиною цього процесу, і проблемою національної безпеки є те, що зовсім невелика кількість грошей може бути дуже небезпечна", - сказав голова Мін'юсту Австралії Майкл Кінан, назвавши як приклад дрібні операції, що використовувалися для фінансування вибухів на Балі, в результаті чого в 2002 році загинули 88 австралійців.

Міністр наголосив, що новостворена структура покликана надати Австралії репутацію однієї з найбільш жорстких для організованої злочинності і фінансування тероризму юрисдикцій.

До складу групи, що отримала назву Fintel Alliance, увійшли співробітники національної служби фінансової розвідки (AUSTRAC), австралійської служби безпеки і розвідки (ASIO), федеральної поліції, податкового управління (ATO) і чотирьох провідних банків країни - Westpac, ANZ, Commonwealth Bank і NAB (Національного австралійського банку), а також представники платіжних систем Paypal, Western Union і низки інших державних і приватних структур.

Як повідомляли на початку січня, влада Австралії має намір ускладнити отримання громадянства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram