ГоловнаСвіт

Колишній радник Трампа підтвердив контакти з російським послом

Картер Пейдж відмовився розповісти про теми, які обговорював із російським дипломатом.

Колишній радник Трампа підтвердив контакти з російським послом
Картер Пейдж
Фото: EPA/UPG

Колишній радник виборчого штабу Дональда Трампа Картер Пейдж підтвердив, що зустрічався з російським послом у США Сергієм Кисляком.

За його словами, це сталося на національному з'їзді Республіканської партії в Клівленді в липні минулого року, повідомляє MSNBC.

"Я не буду заперечувати, що говорив з ним. Я скажу, що я ніколи не зустрічався з ним за межами Клівленда, скажімо так", - зазначив Пейдж.

Він відмовився розповісти про теми, які обговорював із російським послом, заявивши, що "поважає правила конфіденційності - чи то в уряді, чи за його межами".

Раніше газета USA Today писала, що два радники виборчого штабу Трампа Джеффрі Гордон і Картер Пейдж спілкувалися з Кисляком на з'їзді Республіканської партії в Клівленді в липні 2016 року. Гордон підтвердив, що спілкувався з російським послом, але наголосив, що це було "неформальне спілкування".

Своєю чергою The New York Times із посиланням на представника Білого дому розповіла, що старший радник і зять Дональда Трампа Джаред Кушнер брав участь у закритій зустрічі з російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком у грудні 2016 року. У ній також брав участь колишній радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн, який пізніше пішов у відставку

Напередодні газета The Washington Post повідомила, що генеральний прокурор США Джефф Сешнс у 2016 році, ще будучи сенатором і представником передвиборного штабу Трампа, двічі зустрічався з Кисляком і пізніше приховав цю інформацію від американського Сенату, коли його затверджували на посаду генпрокурора США. Згодом демократи закликали генпрокурора США піти у відставку через бесіди з послом РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram