ГоловнаСвіт

Генпрокурора США викрили в приховуванні контактів із РФ

Раніше через такі контакти з Москвою у відставку пішов радник Трампа Майкл Флінн.

Генпрокурора США викрили в приховуванні контактів із РФ
Джефф Сешнс
Фото: EPA/UPG

Генпрокурор США Джефф Сешнс двічі розмовляв з російським послом у США під час президентської кампанії, з'ясували американські ЗМІ.

Обидві розмови відбулися 2016 року, коли Сешнс ще був сенатором, повідомляє Associated Press із посиланням на джерела в міністерстві юстиції. При цьому під час свого затвердження в Конгресі нинішній очільник приховав цю інформацію.

Одна з бесід з російським послом Сергієм Кисляком відбувалася сам на сам в офісі Сешнса, уточнює Washington Post, інша - в межах зустрічі з іншими послами.

Під час розгляду Сенатом його кандидатури в Сешнса спитали, що він зробив би, якби дізнався, що хтось зі штабу Дональда Трампа має зв'язки з російським урядом.

"Я не в курсі таких дій", - відповів Сешнс, окремо наголосивши, що протягом передвиборної кампанії він пару разів виступав як довірена особа Трампа і в нього не було жодних контактів з Росією, нагадує Бі-бі-сі.

У Мін'юсті вже заявили, що тоді він не намагався ввести в оману, а просто не вважав ці розмови значущими і не пам'ятав подробиць.

"У нього питали про зв'язки штабу Трампа і Росії, а не про зустрічі, які він проводив як сенатор і член комітету з питань збройних сил", - заявила Сара Флорес.

Білий дім поки що ніяк не прокоментував звинувачення на адресу генпрокурора.

Раніше в середу комітет з розвідки Палати представників США вирішив розслідувати звинувачення у змові між виборчим штабом Дональда Трампа і російською владою.

Трамп активно заперечує, що його соратники мають зв'язки з Москвою.

"Вони нічого про це не знають. Вони не були в Росії. Вони ніколи не дзвонили в Росію. Їм ніколи ніхто не дзвонив. Це все фейкові новини", - заявив Трамп у середині лютого.

Тоді ж він звинуватив ЗМІ в тому, що публікації про зв'язки його адміністрації з Росією заважають налагодити відносини між двома країнами.

За два дні до цього у відставку змушений був піти радник Трампа Майкл Флінн, який визнав, що давав неповну інформацію про свої контакти з російським послом Сергієм Кисляком наприкінці грудня,

Через дзвінки Кисляку Флінна підозрювали в порушенні прийнятого в США 1798 року закону Логана. Він забороняє громадянам США, формально не наділеним відповідними повноваженнями, вести переговори з офіційними представниками іноземних держав, що мають розбіжності зі Сполученими Штатами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram