ГоловнаСвіт

Літаки ВПС США провели розвідку поблизу російських кордонів на Балтиці

Дії американських військових пов'язані з інформацією про підвищений вміст радіоактивного йоду-131 в атмосфері низки європейських країн.

Літаки ВПС США провели розвідку поблизу російських кордонів на Балтиці
Фото: plane-mad.com

Два літаки ВПС США  провели в середу радіаційну і радіотехнічну розвідку поблизу російських кордонів на Балтиці в зв'язку з інформацією про підвищений вміст радіоактивного йоду-131 в атмосфері низки європейських країн.

Про це свідчать дані західних порталів, які відстежують польоти військової авіації, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Так, американський літак WC-135C з бортовим номером 62-3582 і позивним BING88, призначений для виявлення слідів випробувань ядерної зброї або витоку радіації, який вилетів з авіабази Мілденхолл у Великобританії, провів багатогодинний моніторинговий політ біля північно-західних кордонів Росії в прибалтійському регіоні.

Разом з ним в розвідоперації задіяно літак радіотехнічної розвідки ВПС США RC-135W з бортовим номером 62-4138 і позивним ABILO87, який також вилетів з авіабази Мілденхолл.

Він проводив радіотехнічну розвідку, зокрема, біля узбережжя Калінінградської області, а також Псковської області, де в середу почалися великі навчання повітряно-десантних військ Росії і Білорусії. У них були задіяні значні сили повітряно-космічних військ Росії, в тому числі винищувачі, вертольоти і військово-транспортна авіація.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram