ГоловнаСвіт

Трамп пообіцяв посилити контроль за в'їздом у США

Американський лідер розповів про своє бачення вирішення проблеми біженців.

Трамп пообіцяв посилити контроль за в'їздом у США
Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив про намір введення "нових кроків" щодо посилення контролю за в'їздом іноземних громадян у США в рамках боротьби з тероризмом.

Про це він заявив 28 лютого під час звернення до обох палат американського Конгресу, передає "Укрінформ". 

"За даними Міністерства юстиції, переважна більшість осіб, засуджених за злочини, пов'язані з тероризмом, починаючи з 11 вересня (2001 року, - ред.), прибули сюди з-за меж нашої країни", - заявив голова держави.

У зв'язку з цим Трамп нагадав про теракти в Бостоні, Сан-Бернардіно, а також в інших країнах - Франції, Бельгії, Німеччині та в усьому світі. У більшості випадках, за його словами, теракти здійснювали вихідці з інших країн.

"Ми не можемо допустити формування плацдарму тероризму усередині Америки, ми не можемо допустити, щоб наш народ став притулком для екстремістів", - заявив він.

У зв'язку з цим, наголосив він, нинішня адміністрація працює над удосконаленням процедур перевірки тих, хто в'їжджає в країну. "Ми найближчим часом зробимо нові кроки, щоб зберегти нашу націю в безпеці і не впускати тих, хто може заподіяти нам шкоду", - пояснив він.

Він також нагадав, що військові відомства країни опрацьовують план повного знищення ІДІЛ у взаємодії з союзниками Америки.

Крім того, Трамп заявив: для того, щоб уникнути катастрофічного напливу біженців з країн, де вирують війни, цивілізований світ повинен створити умови для того, щоб ці люди могли безпечно повернутися додому і продовжувати мирне життя, повідомляє "Укрінформ"

"Ми повинні вчитися на помилках минулого, коли ми бачили війни і руйнування, що вирували по всьому світу", - зазначив американський президент у розділі своєї промови, яка стосувалася проблеми переміщених осіб.

Він назвав це явище "гуманітарним лихом", від якого страждають також мирні країни, що приймають потоки біженців.

"Єдине стійке рішення для цих гуманітарних лих - це створення умов, за яких переміщені особи змогли б безпечно повернутися додому і почати тривалий процес відновлення", - зауважив голова Білого дому.

У вівторок увечері, 28 лютого, Дональд Трамп виступив зі зверненням до спільної сесії Конгресу США. Це була його перша промова після інавгурації, яка відбулася минулого місяця.

Нагадаємо, раніше Politico розкрив подробиці нового міграційного указу Трампа. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram