ГоловнаСвіт

Америка хоче знайти нових друзів і партнерів, - Трамп

Американський лідер заявив, що США виступають за мир всюди, де його можна досягти.

Америка хоче знайти нових друзів і партнерів, - Трамп
Трамп

США відкриті для встановлення нових дружніх і партнерських зв'язків, у тому числі з країнами, які раніше були ворогами і супротивниками, з метою досягнення миру і гармонії в світі.

Про це заявив 28 лютого президент США Дональд Трамп під час звернення до загальної сесії американського Конгресу, повідомляє "Укрінформ".

"Америка хоче знайти нових друзів, а також встановити нові партнерські відносини, в яких діляться загальні інтереси. Ми хочемо гармонії і стабільності, а не війни і конфліктів", - заявив він.

За словами голови держави, США виступають за мир всюди, де його можна досягти.

"Америка сьогодні є товаришем для колишніх ворогів. Деякі з наших найближчих союзників кілька десятиліть тому воювали на протилежному боці світових воєн. Історія повинна дати нам віру в можливість кращого світу", - зазначив Трамп.

Водночас він наголосив, що зовнішня політика США "вимагає прямої, надійної і конструктивної взаємодії зі світом". Це, за словами президента, і є "американське лідерство, засноване на життєвих інтересах безпеки, які ми поділяємо з нашими союзниками по всій земній кулі".

Нагадаємо, наприкінці лютого Трамп заявив про намір розширити ядерний арсенал США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram