ГоловнаСвіт

Трамп заявив про намір розширити ядерний арсенал США

Американський президент назвав угоду з РФ про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь "односторонньою".

Трамп заявив про намір розширити ядерний арсенал США

Президент США Дональд Трамп заявив, що хоче збільшити ядерний арсенал США. За його словами, Сполучені Штати "відстали" у своїх ядерних можливостях, повідомляє ВВС-Україна.

"Я перший, хто хотів би бачити всіх - щоб ні в кого не було ядерної [зброї]. Але ми ніколи не будемо відставати від жодної країни, ми ніколи не будемо відставати в ядерному потенціалі", - сказав він.

В інтерв'ю Reuters Трамп заявив, що вважає угоду з Росією про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь, відому як СНО-III, "односторонньою".

"Це одна погана угода, яку уклала наша країна - що СНО, що угода з Іраном... Ми почнемо укладати хороші угоди", - заявив він.

Дональд Трамп і раніше заявляв про своє бажання збільшити ядерний потенціал США, проте це перша заява з часів його інавгурації.

Американський президент також заявив, що Росія порушує угоду від 1987 року, яка забороняє двом країнам випробування ракет малої і середньої дальності.

Він додав, що збирається обговорити ці питання з президентом РФ Володимиром Путіним, "якщо і коли ми зустрінемося". Трамп додав, що поки що така зустріч не запланована.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram