ГоловнаСвіт

Трамп назвав депортацію мігрантів зі США "військовою операцією"

Підписання нового імміграційного указу очікується наступного тижня.

Трамп назвав депортацію мігрантів зі США "військовою операцією"
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп назвав "військовою операцією" зусилля влади з приводу масових депортацій нелегальних мігрантів, які перебувають на території Сполучених Штатів.

Про це він заявив у четвер, після зустрічі в Білому домі з бізнес-лідерами, повідомляє Укрінформ.

"Ми відправляємо з цієї країни реально поганих хлопців, в такій кількості, що ніхто ніколи не бачив раніше. Вони погані. І це військова операція. Ви бачите, що відбувається на кордоні. Раптом, як ніколи раніше, ми відправляємо членів банд. Ми відправляємо наркобаронів", - сказав голова Білого дому.

Водночас він нагадав, що Державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр внутрішньої безпеки Джон Келлі зараз перебувають на переговорах у Мексиці, перш за все, з питань охорони кордону та міграції з півдня в США.

Раніше повідомлялося, що Трамп переніс підписання нового імміграційного указу на наступний тиждень.

Нагадаємо, в кінці січня Трамп підписав указ, що забороняє в'їзд в США громадянам Іраку, Ірану, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану, а також припиняє прийом біженців на 120 днів.

Після цього в декількох американських містах спалахнули акції протесту. З критикою імміграційного указу Трампа виступили 127 великих компаній, в тому числі Microsoft, Google, Apple, Facebook, Twitter, SpaceX і Uber.

На початку лютого федеральний суд штату Вашингтон призупинив дію указу. Це рішення пізніше підтримав апеляційний суд в Сан-Франциско. Мін'юст США заявив, що не звертатиметься до судів вищої інстанції для перегляду цих рішень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram