ГоловнаСвіт

Washington Post дізналася про плани ФБР платити автору "компромату" на Трампа

За версією ЗМІ, намір ФБР платити Стілу означає, що ФБР визнало його надійним джерелом інформації.

Washington Post дізналася про плани ФБР платити автору "компромату" на Трампа
Трамп
Фото: EPA/UPG

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) за кілька тижнів до президентських виборів у США погодилося оплачувати роботу колишнього агента британського МІ-6 Крістофера Стіла, що склав досьє, в якому йшлося про зв'язки штабу Дональда Трампа з Росією і про наявність у ФСБ компромату на американського президента.

Про це повідомляє The Washington Post.

ФБР погодилося платити Стілу за кілька тижнів до президентських виборів, коли розвідка США дійшла висновку, що Росія намагалася вплинути на перебіг передвиборної кампанії в країні, зазначає видання.

За даними видання, інформацію про Трампа Стіл збирав з літа 2016 року, спершу на замовлення конкурентів Трампа по Республіканській партії, а пізніше за запитом команди Гілларі Клінтон, опонента Трампа на президентських виборах. При цьому грошей від ФБР Стіл так і не отримав: агентство припинило роботу з ним після того, як складене ним раніше досьє було опубліковано в ЗМІ.

Намір ФБР платити Стілу означає, що бюро визнало його надійним джерелом інформації, зазначає WP.

Газета також зазначає, що зв'язок між колишнім агентом британських спецслужб і ФБР "може в подальшому загострити відносини між бюро і Білим домом".

Складений Стілом "компромат" на Трампа було опубліковано 11 січня виданням BuzzFeed. У ньому йшлося про те, що російські спецслужби мають компрометуючу Трампа інформацію, і що члени його передвиборної команди підтримували зв'язок з представниками офіційної Москви під час кампанії. Через день після публікації доповіді газета The Telegraph написала, що Стіл покинув свій будинок у графстві Суррей в Англії. Співрозмовник видання повідомив, що Стіл побоюється реакції з боку Москви на публікацію доповіді, а також турбується про безпеку своєї сім'ї.

Члени американського Сенату та Палати представників зараз ведуть власне розслідування можливих зв'язків Трампа з Росією. В середині лютого через скандал, пов'язаний із переговорами з російським послом, свій пост покинув радник Трампа з національної безпеки Майкл Флінн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram