ГоловнаСвіт

Генпрокурор США оголосив про самовідвід від розслідувань, пов'язаних із виборчою кампанією Трампа

Сешнс порадився зі співробітниками Мін'юсту США.

Генпрокурор США оголосив про самовідвід від розслідувань, пов'язаних із виборчою кампанією Трампа
Джефф Сешнс
Фото: EPA/UPG

Генеральний прокурор США Джефф Сешнс оголосив у четвер про самовідвід від будь-яких розслідувань, пов'язаних із виборчою кампанією Дональда Трампа, в тому числі з можливим впливом на неї з російської сторони.

Про це він заявив під час прес-конференції в Міністерстві юстиції, передає "Укрінформ"

"Я беру самовідвід у справах, що стосуються кампанії Дональда Трампа", - зазначив генпрокурор, уточнивши, що це стосується також питань у контексті кампанії, які можуть бути поставлені в подальшому.

Він зазначив, що прийняв це рішення після обговорень зі співробітниками Мін'юсту США, які дали йому "відверті і чесні поради", як слід вчинити в ситуації, що склалася.

"Мої співробітники рекомендували мені заявити самовідвід", - констатував Сешнс, пояснивши, що при цьому було враховано його причетність до президентської кампанії, під час якої він підтримував Трампа. "Вважаю ці рекомендації правильними і справедливими", - додав генпрокурор.

Сешнс також висловив упевненість, що його відповідь на слуханнях у Сенаті про контакти з представниками Росії була абсолютно відвертою і правильною.

Нагадаємо, що напередодні The Washington Post оприлюднила підтвердження двох зустрічей Джеффа Сешнса під час президентської кампанії Трампа з послом Росії у Вашингтоні. На слуханнях у Сенаті, присвячених його призначенню на посаду генпрокурора, Сешнс заявив, що не мав жодних контактів з росіянами. Після цього демократи закликали генпрокурора США піти у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram