ГоловнаСвіт

Майк Пенс використовував особисту електронну пошту на посаді губернатора Індіани

За даними ЗМІ, особистий акаунт Пенса зламали влітку 2016 року.

Майк Пенс використовував особисту електронну пошту на посаді губернатора Індіани
Майк Пенс
Фото: пресс-служба президента

Віце-президент США Майк Пенс регулярно користувався незахищеною електронною поштою, в тому числі для надсилання пов'язаних із питаннями безпеки листів, під час роботи на посаді губернатора Індіани.

Про це пише The Indianapolis Star

Електронне листування, яке вдалося отримати газеті, свідчить, що Пенс використовував особистий акаунт на сервері America Online (AOL).

В одному з листів радник Пенса повідомив йому про інформацію, отриману від ФБР, що стосувалася арешту кількох осіб за звинуваченням у тероризмі.

Газета відзначає також, що акаунт Пенса зламали влітку 2016 року.

Представник Пенса в Вашингтоні в письмовому коментарі газеті заявив, що "як губернатор пан Пенс повністю дотримувався вимог Індіани з питань використання електронної пошти і збереження матеріалів". Закони штату не забороняють чиновникам використовувати особисту електронну пошту, зазначає видання.

Раніше в незаконному використанні особистої електронної пошти для листування про питання державної ваги звинувачували кандидата в президенти США і колишнього держсекретаря Гілларі Клінтон. ФБР під час передвиборної кампанії Клінтон двічі починало розслідування з цього приводу, однак звинувачення їй так і не висунули.

Дональд Трамп, а також його соратник у передвиборній гонці Пенс не раз критикували колишнього держсекретаря, відзначаючи, що використанням особистої електронної пошти вона поставила безпеку країни під загрозу. В одному зі своїх твітів у жовтні 2016 року Пенс написав, що радий поновленню розслідування щодо електронного листування Клінтон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram