ГоловнаПраво

ВАКС засудив екссуддю з Дніпропетровська до 11 років позбавлення волі

Зловмисник вимагав хабар у розмірі $30 тисяч за "потрібне" судове рішення у кримінальному провадженні.

ВАКС засудив екссуддю з Дніпропетровська до 11 років позбавлення волі
Фото: Lb.ua

Вищий антикорупційний суд визнав колишнього суддю Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська винним у хабарництві.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Зловмисник вимагав $30 тисяч і отримав половину суми за винесення судового рішення у кримінальному провадженні, що перебувало у нього на розгляді.

ВАКС призначив покарання у виді 11 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посаду судді строком на три роки та з конфіскацією усього належного їй на праві власності майна.

До моменту набрання вироком законної сили суд застосував до колишнього судді запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.На виконання вироку екссуддю взяли під варту в залі суду.

Як повідомляє Центр протидії корупції, йдеться про Андрія Леонова. Його викрили на хабарництві у травні 2018 року. Згодом САП ініціювала відсторонення від здійснення правосуддя. А в лютому 2019-го суддю звільнили з посади. Щоправда, не за хабар, а за систематичне зловживання правом на самовідвід.

Нагадаємо, нині ВАКС визнав винним у хабарництві суддю Баришівського райсуду Київщини. Той отримав 8,5 року тюрми.

Нещодавно експрокурор, який виконував обов’язки начальника відділу однієї із окружних прокуратур Донеччини, отримав за хабарництво п'ять років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram