ГоловнаПраво

​Зрадник, який передавав ФСБ розвіддані про важливі об'єкти Дніпропетровщини, отримав 15 років тюрми

За даними СБУ, зловмисником є місцевий житель, колишній працівник одного з найпотужніших промислових гігантів регіону.

​Зрадник, який передавав ФСБ розвіддані про важливі об'єкти Дніпропетровщини, отримав 15 років тюрми
Фото: ukrainepravo.com

До 15 років тюрми засудили зрадника, котрий передавав російській ФСБ розвіддані про військові та інфраструктурні об'єкти Дніпропетровщини.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За інформацією спецслужби, зловмисник - місцевий житель, колишній працівник одного з найпотужніших промислових гігантів регіону. Торік у травні його до негласної співпраці залучив кадровий співробітники 5-ї служби ФСБ РФ.

"Для вербування ворог використовував один з прокремлівських Телеграм-каналів, де фігурант активно висловлювався на підтримку збройної агресії РФ. Для виконання ворожих завдань зрадник об’їжджав місто і здійснював приховану фотофіксацію інфраструктури", - розповіли в СБУ.

Тоді зловмисник відправляв "звіт" росіянам у вигляді відміток на електронних картах, медіафайлів з прив’язкою до місцевості і детальним описом об’єктів з прилеглою територією.

Ці розвіддані передавали російським окупантам саме тоді, коли аеродром Кривого Рогу потерпав від ворожих ракетних ударів.

Також зрадник надсилав рашистам координати об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури та соціальних установ, зокрема, шкіл і коледжів. Ця інформація потрібна була росіянам для підготовки нових повітряних атак на українське місто.

Співробітники СБУ затримали зловмисника під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах на півдні України.

За матеріалами спецслужби суд призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Під час обшуку у зловмисника вилучили мобільний телефон із доказами його листування з агресором.

Нагадаємо, корегувальниця російських ракетних ударів по лікарнях у Миколаєві проведе за ґратами 11 років. А у Львові затримали ворожу інформаторку, яка під виглядом переселенки збирала дані про ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram