ГоловнаПраво

Суд заарештував поліцейських з Кагарлика, яких підозрюють у зґвалтуванні і тортурах (оновлено)

Він не має права на заставу.

Фото: hromadske

Голосіївський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту поліцейському з Кагарлика Сергію Сулимі, якого підозрюють у зґвалтуванні та побитті жінки. Він не має права на заставу, пише hromadske.

Повідомляється, що в підозрюваного на утриманні є семимісячна дитина.

Засідання суду відбувалося в закритому режимі – про це клопотав адвокат Сулими, прокурор підтримав.

Оновлення 18:48. На сторінці Офісу генпрокурора України в Facebook повідомили, що другий поліцейський (Микола Кузів), який підозрюється в застосуванні насильства, також був заарештований без права на заставу.

"Раніше в кримінальному провадженні за фактом зґвалтування і побиття у відділку поліції в Київській області змінили групу прокурорів. Старшим групи, яка здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, визначено прокурора спеціалізованого підрозділу з протидії тортурам Офісу генерального прокурора", - йдеться в повідомленні.

Фігуранти підозрюються в перевищенні влади або службових повноважень співробітником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством і зґвалтуванням.

Фото: hromadske

Нагадаємо, що 25 травня внутрішня безпека Нацполіції затримала двох поліцейських із Кагарлика за підозрою в згвалтуванні 26-річної жінки. У той же день підрозділ розформували, а співробітників відправили на переатестацію.

Сергій Сулима й Микола Кузів були затримані після того, як жінка дала свідчення про побиття і зґвалтування правоохоронцями, які доставили її у відділення для давання пояснень із приводу крадіжок. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram