ГоловнаПолітика

Генпрокурор звільнив з посади свого заступника Симоненка

Олексій Симоненко звільнився за власним бажанням, однак звільненню передував скандал, пов'язаний із його поїздкою за кордон під час воєнного стану. 

Генпрокурор звільнив з посади свого заступника Симоненка
Фото: resonance.ua

З посади заступника генерального прокурора звільнили Олексія Симоненка.

Про це повідомляє у Telegram генеральний прокурор Андрій Костін.

“Генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення за власним бажанням з адміністративної посади заступника генерального прокурора Олексія Симоненка”, – йдеться у повідомленні.

Заяву про звільнення з посади Олексій Симоненко написав після скандалу щодо його поїздки у закордонну відпустку на Новий Рік під час воєнного стану.

Так, Симоненко покинув Україну 30 грудня 2022 року через ПП “Краківець” на автомобілі, який зареєстрований на дружину відомого львівського підприємця і депутата Григорія Козловського Юлію Думанську. За кермом автівки був Роман Серетко, який є охоронцем Козловського та начальником охорони його готельного комплексу Emily Resort.

 

Нагадаємо, Симоненко працював ще заступником генпрокурорки Ірини Венедіктової (саме він виконував всю “чорну” роботу. Зокрема – підписував підозру Петру Порошенку).Він зберіг посаду після звільнення Венедіктової та призначення на її місце Андрія Костіна.

23 грудня 2021 року заступник генпрокурорки Венедіктової Симоненко передав кримінальне провадження за підозрою Олега Татарова в причетності до корупції за часів його роботи в "Укрбуді" від НАБУ до СБУ. У НАБУ заявили, що це рішення він ухвалив таємно, без консультацій з САП та самим бюро, і пізно увечері – після 23 години.

До слова, сьогодні написав заяву на звільнення з посади заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Також через скандал із закупівлями харчування для військових подав у відставку заступник міністра оборони України В’ячеслав Шаповалов. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram