ГоловнаПолітика

Порошенко візьме участь у засіданні ТСК, якщо до предмету її діяльності буде включено справу "вагнерівців"

Експрезидент запросив і чинного главу держави.

Порошенко візьме участь у засіданні ТСК, якщо до предмету її діяльності буде включено справу "вагнерівців"
Петр Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

Лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко готовий прийти на засідання Тимчасової слідчої комісії, якщо питання зриву спецоперації із затримання російських військових злочинців із групи «Вагнера» і зливу росіянам секретної інформації про неї буде офіційно включено до предмету діяльності цієї ТСК. Про це Порошенко заявив під час поїздки на Донеччину у Слов’янську.

«Ми не беремо участі у фейковій комісії, яка була створена двома політичними силами – «Слуга народу» і ОПЗЖ. Вони мають у своєму розпорядженні правоохоронні органи. На сьогоднішній день позиція правоохоронних органів була висловлена – ні СБУ, ні Офіс Генерального прокурора «вагнерівцями» займатися не буде, бо їм це не потрібно», – констатував експрезидент.

«Ми висунули пропозицію – або створіть окрему слідчу комісію, або включіть до предмету відання існуючої слідчої комісії справу «вагнерівців». Це потрібно для того, щоб захистити українських воїнів, захистити українських розвідників, які будуть давати свідчення – в тому числі і цілком таємні – від  переслідування діючою владою, в якої точно рило в пуху по справі «вагнерівців», – наголошує Порошенко.

«Ми проголосуємо за доповнення до предмету відання будь-якої слідчої комісії, включивши туди справу «Вагнера».  Ми надамо своїх представників, і я хочу подякувати і «Голосу», і «Батьківщині» за спільну об’єднану позицію в цьому питанні», – зазначив Порошенко і запропонував зробити це першим питанням порядку денного наступного засідання Верховної Ради.

Порошенко вважає, що його участь в засіданні комісії буде на порядок ефективнішою, якщо одночасно туди прибуде і Володимир Зеленський.

«Особливо це стає актуальним після інтерв’ю Зеленського. Так само, як я – п’ятий президент – погоджуюсь прийти, так і шостий президент має прийти і дати свідчення: кому він дзвонив, що він сказав. Хто з його оточення здав операцію, яка б дозволила притягти не тільки 33 вбивць українців, а й Путіна і Росію до міжнародної відповідальності за агресію проти України. Отже, чекаємо рішення парламенту і засідання комісії», – резюмує  Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram