ГоловнаПолітика

Адвокати Порошенка подали до суду на президента Зеленського з вимогою оприлюднити оригінали "плівок Бігуса"

"Записи становлять значний суспільний інтерес, а тому мають бути оприлюднені", - наголосив адвокат.

Адвокати Порошенка подали до суду на президента Зеленського з вимогою оприлюднити оригінали "плівок Бігуса"
Фото: eurosolidarity.org

Адвокати п’ятого Президента, лідера партії «Європейська Солідарність» Петра Порошенка подали позов до президента Володимира Зеленського з вимогою визнати протиправним приховування від суспільства «прослушок» і зобов’язати оприлюднити всі так звані «записи Бігуса» у первісному вигляді. Про це повідомив адвокат Ігор Головань.

«Бігус має опублікувати всі «плівки»! Феєричне інтерв’ю Зеленського каналу 1+1 яскраво підтвердило очевидне припущення про причетність президентського офісу до відео BIHUS info з так званими «плівками Медведчука». Не залишило інтерв’ю сумнівів і стосовно того, що керована з президентського офісу і виконана BIHUS info акція спрямована не проти Медведчука та його співрозмовників, а виключно проти основного політичного опонента Зеленського – Петра Порошенка», – написав Головань у Facebook.

«А щодо Медведчука, клоунада Бігуса і його команди більше схожа на операцію прикриття. «Розслідувачами» зроблено все для компрометації «прослушок» і створення умов визнання записів недопустимими доказами», – зазначає Ігор Головань.

Він наголошує, що Бігус не виконав своєї обіцянки опублікувати всі розмови, які в нього є.

«Замість публікації записів у тому вигляді, які Бігус і команда отримали від свого джерела (зрозуміло, що від Офісу президента, але це – гіпотеза), BIHUS info підсунуло суспільству три чергових «відосики» з монтованим-перемонтованим аудіо. І з хронометражем намагаються нас надурити. Спочатку Бігус бовкнув, що має 6 годин записів. Потім «виправився», мовляв, не 6, а 36. Насправді хронометраж трьох роликів з усіма, за твердженням Бігуса, записами складає 35 годин 9 хвилин 14 секунд», – констатував адвокат.

«Але навіть 36 годин ніяк не відповідають зітханням Бігуса типу: «Вся редакція вже який тиждень сидить і прослуховує записи». Або: «Вся наша редакція тижнями прослуховувала записи». Які тижні на 36 годин? Щоб прослухати 36 годин за один тиждень, навіть за п’ять робочих днів, треба слухати 7 годин 12 хвилин щодня. Якщо слухатимуть двоє – по 3 години 36 хвилин кожному. Втрьох – вже по 2 години 24 хвилини. А вже вся редакція досвідчених розслідувачів мала б ті жалюгідні 36 годин опрацювати за пару днів», – зауважує Головань.

«Упевнений, Бігус знову бреше. Чому? Цілком можливо, боїться замовників. Адже записи велися і в 2019 році. І там цілком вірогідно є голоси діячів чинної влади. Отже, «прослушок» значно більше 36 годин. І всі записи становлять значний суспільний інтерес, а тому мають бути оприлюднені», – наголошує адвокат п’ятого Президента.

«Тому ми подали до суду від імені Петра Порошенка позов до Президента Зеленського і Громадської організації «Том 14» з вимогою визнати протиправним приховування від суспільства «прослушок» і зобов’язати оприлюднити всі записи у первісному вигляді», – резюмує Головань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram