ГоловнаПолітика

НАБУ завершило розслідування проти Дубневича

Депутат піде під суд у справі про закупівлі "Укрзалізниці".

НАБУ завершило розслідування проти Дубневича
Фото: Макс Требухов

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування кримінального провадження проти депутата Верховної Ради Ярослава Дубневича.

Про це бюро повідомило в середу, 22 квітня.

За версією слідства, Дубневич організував схему з продажу "Укрзалізниці" стрілочної продукції за завищеними цінами. Через це компанія отримала збиток у розмірі 93,28 млн гривень у період з грудня 2015 року по березень 2017 року.

В Україні залізничні стрілки випускає тільки одне підприємство - Дніпропетровський стрілочний завод. Але УЗ купувала їх не безпосередньо, а через посередників ТОВ "Арго" і "Корпорація КРТ".

Стрілочний завод продав продукцію "Корпорації КРТ" за 525,9 млн гривень, вона перепродала її компанії "Арго" за 631,4 млн гривень (+20%), а "Арго" - "Укрзалізниці" за 637,9 млн гривень (+1%). У реальності продукція була доставлена на залізницю відразу з заводу-виробника.

Учасниками схеми, за даними НАБУ, були дев'ятеро осіб на чолі з Дубневичем. Слідство стосовно вісьмох осіб завершилося ще в травні 2019 року, але справу поки що не направили до суду.

Підозрюваними у справі проходять голова правління - генеральний директор виробника стрілочної продукції; перший заступник гендиректора підприємства; директор фіктивної компанії-переможця торгів; директор компанії-посередника; троє співробітників Центру забезпечення виробництва "Укрзалізниці", а також колишній перший заступник керівника ЦОП "Укрзалізниці".

Дубневичу повідомили про підозру тільки в жовтні 2019 року в зв'язку з наявним депутатським імунітетом. Йому закидають ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram