ГоловнаПолітика

Тристороння контактна група провела переговори у відеоформаті

Під час засідання жодні документи підписані не були.

Тристороння контактна група провела переговори у відеоформаті
Зал переговоров ТКГ в Минске
Фото: Facebook/Ирина Геращенко

26 березня відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі. У зв'язку з поширенням епідемії коронавірусу воно проходило у форматі відеоконференції.

Про це інформує пресслужба президента України.

Як повідомляється, ключові питання, які були порушені українською стороною, стосувалися ситуації безпеки на Донбасі і взаємного звільнення утримуваних осіб.

"Українська сторона підтвердила прихильність режиму сталого і повного припинення вогню і закликала учасників ТКГ підтримати цю ініціативу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, також триває робота над формуванням списків у межах взаємного звільнення утримуваних осіб.

Крім того, учасники ТКГ продовжили консультації щодо наступних ділянок розведення сил і засобів, враховуючи насамперед гуманітарні критерії.

"Під час засідання жодні документи підписані не були", - наголошують у пресслужбі глави держави.

Раніше віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков запевнив, що на засіданні Контактної групи в режимі онлайн нічого підписувати не будуть.

Нагадаємо, 11 березня в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі домовилися створити так звану Консультативну раду у складі політичної підгрупи.

До складу Консультативної ради з правом вирішального голосу увійдуть 10 представників від України, 10 - від окупованих районів Донецької та Луганської областей, а також по одному представнику з правом дорадчого голосу від ОБСЄ, Росії, Німеччини та Франції.

Рішення Ради є рекомендаційними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram