ГоловнаПолітика

Зеленський закликав українців не плутати режим НС з надзвичайним станом

Президент також доручив вирішити питання з VIP-палатами і скасувати всі нормативні акти, які цього вимагають.

Зеленський закликав українців не плутати режим НС з надзвичайним станом

Володимир Зеленський закликав українців не плутати введений Кабміном режим надзвичайної ситуації з режимом надзвичайного стану.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

"Вчора Кабінет Міністрів на один місяць ввів режим надзвичайної ситуації. Це важливе рішення для здоров'я українців. Його не варто плутати з надзвичайним станом. Надзвичайна ситуація - це тимчасовий правовий режим, який консолідує роботу всіх органів влади і одночасно не обмежує конституційні права громадян. Цей режим - не про диктатуру, це - про дисципліну. Зараз ми діємо настільки жорстко, наскільки цього вимагають сьогодення і виклики майбутнього", - сказав Зеленський.

Він наголосив, що забезпечення громадян всім необхідним для карантину триває в режимі 24/7.

"Вночі ми очікуємо з Південної Кореї літак, який повинен доставити 100 тис. тест-систем ПЛР. Завтра - чекаємо прибуття з Китаю близько 200 тис. спеціальних медичних респіраторів, захисних костюмів для лікарів, 100 тис. ПЛР-тестів, апарати штучної вентиляції легенів, велику кількість масок для аптек", - зазначив президент.

Крім цього, прем'єр-міністру поставлено завдання вирішити питання так званих VIP-палат і скасувати всі нормативні акти, які цього вимагають.

"У нас не "совок", і не буде жодних люксових палат для "членів ЦК". У жодного політика або бізнесмена в державних і комунальних лікарнях не буде кращих умов, ніж у звичайного українця", - сказав Зеленський.

"Дорогі громадяни, я хочу подякувати тим, хто свідомо залишається вдома і дотримується самоізоляції. Цим ви допомагаєте країні", - додав він.

Нагадаємо, 25 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про введення надзвичайної ситуації по всій Україні та продовження карантину на 30 днів.

Раніше карантин в Україні було введено з 12 березня до 3 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram