ГоловнаПолітика

Пенсіонерам у квітні виплатять 1000 гривень надбавки, а в травні підвищать пенсії на 11%

Мінсоц анонсував багатомільярдну програму допомоги людям похилого віку.

Пенсіонерам у квітні виплатять 1000 гривень надбавки, а в травні підвищать пенсії на 11%
Фото: Youtube / Кабмін

Пенсійний фонд у квітні виплатить додатково по тисячі гривень більше ніж 10 мільйонам осіб. Крім того, в травні проведуть передбачену законом індексацію пенсій на 11% для 7,5 млн осіб. Також з травня вводиться надбавка до пенсії для найстарших пенсіонерів.

Про це на брифінгу в понеділок розповіла нова міністр соціальної політики Марина Лазебна.

"З квітня буде здійснено одноразову виплату по тисячі гривень пенсіонерам, у яких пенсія не досягає 5 тисяч гривень. Таких пенсіонерів у нас більше ніж 10 мільйонів. Таку ж виплату отримають більше ніж 400 тисяч одержувачів соціальної допомоги, які отримують її замість пенсій. Це люди, у яких є інвалідність з дитинства, діти з інвалідністю та одержувачі соціальних пенсій", - повідомила міністр.

"З 1 травня ми проведемо індексацію трудових пенсій на 11%. Після індексації гарантоване підвищення отримають 7 млн пенсіонерів. Також з травня ми встановлюємо доплату до пенсії 1,5 млн пенсіонерів, яким виповнилося 80 і більше років. Це буде щомісячна надбавка до пенсії в розмірі 500 гривень", - розповіла Лазебна.

Надбавки і індексація будуть здійснюватися в автоматичному режимі, пенсіонерам не потрібно нікуди звертатися.

Нагадаємо, що в 2008 році в Україні почали повертати депозити часів СРСР. Витратна для бюджету України кампанія отримала назву "Юлина тисяча" - видавали не більше 1000 грн на одну ощадкнижку.

Через три роки президент Віктор Янукович знову почав виплати радянських вкладів і знову по тисячі гривень. Тоді "Юлина тисяча" стала "Вітіною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram