ГоловнаПолітика

Зеленський провів "конструктивну" телефонну розмову із главою МВФ

Обговорювалося збільшення суми підтримки України з боку Фонду.

Зеленський провів "конструктивну" телефонну розмову із главою МВФ
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у неділю провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

Про це йдеться в її твітері.

"Я провела сьогодні дуже конструктивну розмову з президентом України Володимиром Зеленським та висловила нашу підтримку Україні, оскільки країна стикається з величезними викликами, пов'язаними з COVID-19", - сказано в заяві.

Пресслужба Зеленського своєю чергою повідомила, що президент розповів Георгієвій про стан справ в Україні та заходи щодо запобігання епідемії.

"Ми обговорили збільшення суми підтримки України з боку Фонду під час великих викликів для економіки, пов'язаних зі світовою пандемією. Україна усвідомлює, що сьогодні потрібно діяти активно і швидко, щоб мінімізувати негативний вплив пандемії та пов'язаних з нею обмежень на економіку й добробут громадян", - сказав Зеленський.

Вони домовилися координувати дії з розширення програм підтримки України міжнародними партнерами, зокрема щодо збільшенню їх обсягу.

Нагадаємо, Україна ще наприкінці грудня попередньо домовилася про нову кредитну програму з МВФ на суму 5,5 млрд доларів, але досі не виконала умов фонду.

19 березня стало відомо, що Україна веде перемови з МВФ про невідкладну фінансову допомогу в рамках спеціальної програми, яку Фонд передбачив для країн, що розвиваються, які страждають від коронавірусу.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram