ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінсоцполітики хоче змінити правила визначення прожиткового мінімуму

Прожитковий мінімум - це найвагоміший показник у соціальній політиці.

Мінсоцполітики хоче змінити правила визначення прожиткового мінімуму
Фото: zik.ua

Міністерство соціальної політики спільно з народними депутатами України має намір найближчим часом розробити нові підходи до формування прожиткового мінімуму. Про це повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна, передає пресцентр Мінсоцполітики. 

"Ми принципово за необхідність перегляду підходів до формування прожиткового мінімуму", - сказала Лазебна.

За її словами, прожитковий мінімум - це найвагоміший показник у соціальній політиці, оскільки на його основі визначається понад 150 різних виплат, допомоги, штрафів.

Збільшення прожиткового мінімуму призводить до автоматичного перерахунку цих виплат і необхідності вишукування додаткових витрат бюджетів.

Відзначають, що з метою забезпечення комплексного вирішення проблеми прожиткового мінімуму доцільно вивчити найкращий світовий досвід і розробити єдиний підхід щодо оптимізації сфери застосування прожиткового мінімуму як основного показника боротьби з бідністю.

Нагадаємо, загальний показник прожиткового мінімуму в Україні станом на 2020 рік сягає 2189 гривень. Мінімальна заробітна плата в Україні з 1 січня 2020 року зросла на 13,2% до 4723 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram