ГоловнаПолітика

МАУ звинуватили у брехні блогера, який спровокував паніку навколо рейсу з Мілана

"Дії, спрямовані на розпалювання паніки, повинні оцінити правоохоронці".

МАУ звинуватили у брехні блогера, який спровокував паніку навколо рейсу з Мілана
Фото: facebook.com/anton.gura

"Міжнародні авіалінії України" звинуватили у брехні блогера Антона Гуру, який спровокував паніку навколо вчорашнього рейсу з Мілана.

Про це йдеться у фейсбуці голови МАУ Євгена Дихне.

За його словами, Гура придбав квитки за маршрутом Київ - Мілан - Київ. Прилетів до Мілана 12 березня, але в країну його не пустили через відсутність підтвердження можливості перебування в країні і відсутність чіткої мети поїздки. Тобто бачити "Мілан порожнім" Гура не мав змоги.

Також Дихне спростував заяву блогера про те, що бортпровідники бігали по салону і давали пасажирам-єгиптянам жарознижувальне. За його словами, насправді під час польоту було прийнято рішення відкрити комплекти Precaution Kit і забезпечити всіх пасажирів рейсу PS312 захисними масками для максимальної безпеки перельоту.

При цьому він підкреслив, що ще в аеропорту Мілана на реєстрації були виявлені 10 пасажирів з підозрілими ознаками захворювання, їх зняли з рейсу і не допустили до польоту. "Теза [блогера]: на стійці реєстрації в аеропорту Мальпенса всі хворі і кашляють - брехня", - підкреслив Дихне.

Голова МАУ додав, що в аеропорту "Бориспіль" першими на борт піднялися медичні працівники, які виміряли температуру пасажирів.

"Після виконання процедури основна частина пасажирів (окрім трьох) була відправлена автобусами в термінал. Троє пасажирів із підозрою на захворювання вирушили в кареті швидкої допомоги в інфекційне відділення Олександрівської клінічної лікарні м. Києва, де вони перебувають зараз. Лабораторний тест для трьох пасажирів, учора знятих із міланського рейсу з підозрами на коронавірус, - негативний", - повідомив Дихне.

Голова МАУ наполягає, що екіпаж літака діяв за всіма правилами.

"А ми тим часом з юристами працюємо над тим, щоб належно оцінити слова блогера. Тому що дії, спрямовані на цілеспрямоване розпалювання паніки і на підрив довіри до інститутів влади, на недовіру до лікарів, повинні гідно оцінити правоохоронці", - підкреслив Дихне.

Нагадаємо, що ситуація навколо рейсу PS312 12 березня стала центральною темою для токшоу "Право на владу" на телеканалі "1+1", і заступнику міністра охорони здоров'я довелося в прямому ефірі спростовувати слова Гури про те, що з Мілана прилетів літак із коронавірусними хворими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram