ГоловнаПолітика

МОЗ запропонувало провести позачергове засідання Ради

Відомство готує законопроєкт про першочергові заходи проти коронавірусу.

МОЗ запропонувало провести позачергове засідання Ради
Виктор Ляшко
Фото: Макс Требухов

Міністерство охорони здоров'я запропонує провести позачергове засідання Верховної Ради для ухвалення законопроєкту, необхідного для реагування на пандемію коронавірусу.

Про це сказав в ефірі "1+1" заступник міністра - головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Ми готуємо законопроєкт про першочергові заходи. Там окремим питанням розглядається пріоритет розмитнення товарів, які використовують у протидії захворюванню на коронавірусну інфекцію. Це засоби індивідуального захисту, лікарські засоби, якщо будуть розроблені, для специфічної терапії, це буде окремий список товарів, що встановлюватиметься Кабінетом Міністрів", - повідомив він.

"Думаю, міністр охорони здоров'я вже ініціював питання, щоб скликати Раду на позачергову сесію для ухвалення цього закону", - сказав заступник міністра.

Нагадаємо, що Верховна Рада в найближчі кілька пленарних днів не зможе розглядати нічого іншого, крім поправок до законопроєкту про ринок землі.

Оскільки прийняття інших законів і постанов заблоковано, минулого тижня депутати двічі проводили позачергове засідання, щоб змінити Кабінет Міністрів і звільнити генерального прокурора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram