ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" вважає неприйнятним створення Консультативної ради з представниками ОРДЛО

Партія закликає Францію, Німеччину і ОБСЄ не підтримувати це рішення.

"Європейська Солідарність" вважає неприйнятним створення Консультативної ради з представниками ОРДЛО
Фото: eurosolidarity.org

Партія "Європейська Солідарність" називає рішення Тристоронньої контактної групи про створення так званої Консультативної ради неприйнятним, оскільки воно "повністю ігнорує безпекову складову і всупереч Мінським домовленостями концентрується виключно на політичних питаннях". Про це йдеться у заяві партії.

"Більш того, цим "Рішенням" визнається правосуб’єктність російських окупантів як окремої переговорної одиниці, а наша команда їхній легітимізації протидіє шостий рік і ніколи на це не погоджувалася. Російська Федерація, яка де-юре і де-факто є агресором проти України, цим "Рішенням" ставиться на один щабель із ФРН, Францією та ОБСЄ. Таким чином кремлівська версія про "внутрішній конфлікт в Україні" отримує визнання з боку самої України, а Росія видає із себе "миротворицю", - заявляют в "ЕС".

"застерігаємо владу, яка виявилася абсолютно неспроможною підготувати країну до атаки коронавірусу, – не користатися ситуацією, пов’язаною із обмеженням масових заходів, щоб протягнути низку антиукраїнських рішень в інтересах Москви. Закликаємо Францію, Німеччину та ОБСЄ не підтримувати "Рішення", оскільки воно суперечить національним інтересам України та виписано на користь Росії", - резюмировали в партии.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram