ГоловнаПолітика

Зеленський запросив Папу Франциска відвідати Донбас

Український лідер похвалився, що понтифік назвав його "президентом миру".

Зеленський запросив Папу Франциска відвідати Донбас
Фото: https://president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський під час візиту в Ватикан запросив Папу Римського Франциска відвідати Донбас. Про це повідомляється на сайті глави держави.

Зеленський сказав, що понтифіка дуже чекають в Україні, де він має надзвичайно велику підтримку і довіру.

"Я його запросив в Україну. Я впевнений, що він буде в Україні - не тільки в столиці. Я сказав, що для того, щоб до кінця зрозуміти, що у нас відбувається на сході, треба їхати на схід", - розповів Зеленський після аудієнції.

Глава держави наголосив на важливій ролі, яку Святий Престол міг би зіграти в досягненні миру на українській землі.

"Головне, про що ми говорили, - це мир. Він навіть назвав мене "президентом миру" - ось такий у мене зараз імідж в Європі", - сказав Зеленський.

Також президент подякував понтифіку за ініціативу "Папа для України", яка допомогла 900 тисячам українців, які постраждали на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що Зеленський попросив Папу Франциска допомогти у звільненні полонених українців. Під час зустрічі лідери також обговорили шляхи вирішення конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, український президент 7-8 лютого здійснює візит до Італії. Під час зустрічі з прем'єром Італії Джузеппе Конте Зеленський обговорив повернення в Україну нацгвардійця Марківа, а з президентом Італії Серджіо Маттареллою - питання інтеграції України до євроатлантичних структур.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram