ГоловнаПолітика

Зеленський обговорив з президентом Італії інтеграцію України в НАТО і ЄС

Президент 7-8 лютого перебуває в Італії з робочим візитом.

Президент України Володимир Зеленський обговорив з президентом Італії Серджіо Маттареллою питання двосторонньої співпраці між країнами, а також інтеграції України в євроатлантичні структури.

Фото: president.gov.ua

Про це інформує пресслужба глави української держави.

"Для України важливий розвиток відносин з Італією як впливовим членом ЄС і НАТО", - наголосив Зеленський.

Зазначається, що під час зустрічі глави держав обговорили, зокрема, розвиток політичного діалогу, перспективи торговельно-економічної та інвестиційної співпраці та підтримку Італією процесу реформ в Україні.

Зеленський поінформував, що зараз відкриваються нові можливості для активізації співпраці між двома країнами. Своєю чергою Маттарелла позитивно оцінив роль української громади в Італії.

Крім того, глава української держави ознайомив президента Італії з ситуацією на Донбасі і станом реалізації домовленостей Нормандського саміту.

"Володимир Зеленський висловив сподівання, що Італія і надалі підтримуватиме солідарні міжнародні зусилля з відновлення суверенітету і територіальної цілісності України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Зеленський 7-8 лютого здійснює візит до Італійської Республіки.

Раніше сьогодні під час зустрічі з прем'єром Італії Зеленський обговорив повернення в Україну нацгвардійця Марківа.

8 лютого відбудеться офіційний візит президента Зеленського до Ватикану. Програмою візиту передбачена аудієнція глави держави у Папи Римського Франциска.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram