ГоловнаПолітика

Путін не привітав з Новим роком Зеленського, лідерів Грузії, Польщі та країн Прибалтики

Можливо, список привітань буде розширено.

Путін не привітав з Новим роком Зеленського, лідерів Грузії, Польщі та країн Прибалтики
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін не привітав з Новим роком президентів України, Грузії, Польщі, країн Прибалтики. Про це свідчить пресслужба Путіна.

У своєму повідомленні, Путін адресував привітання лідерам 41 країни, серед яких президент США Дональд Трамп, лідер Китаю Сі Цзіньпін, канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель, президент Бразилії Жаір Болсонаро, Королева Великобританії Єлизавета II і прем'єр-міністр Борис Джонсон, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу й інші.

У цей вітальний список не увійшли президенти України Володимир Зеленський і Грузії Саломе Зурабішвілі, а також лідери Польщі, Литви, Латвії та Естонії. При цьому привітання отримали президенти невизнаної Абхазії і Південної Осетії.

Російський "Коммерсант" прессекретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що список лідерів країн, яких Путін привітав, може бути розширений.

"Не всі імена лідерів увійшли в повідомлення. За необхідності буде додано інформацію... Можливо, будуть додавання", - сказав він.

Нагадаємо, раніше прем'єр Польщі Матеуш Моравецький виступив з жорсткою заявою на адресу президента Росії Володимира Путіна через спотворення ним історії Другої світової війни.

На думку Моравецького, помилкові слова Путіна пов'язані з низкою серйозних поразок Росії на міжнародній арені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram