ГоловнаПолітика

Одному з "тітушок" Крисіна продовжили утримання під вартою, адвокат плакала і викликала "швидку"

Справу Бялая розглядає суд присяжних.

Одному з "тітушок" Крисіна продовжили утримання під вартою, адвокат плакала і викликала "швидку"
Павел Бялай
Фото: Катерина Серко

Шевченківський районний суд Києва 23 грудня розглянув клопотання обвинувачення про продовження запобіжного заходу фігуранту справи про вбивство В'ячеслава Веремія Павлу Бялаю, якого слідство вважає правою рукою Юрія Крисіна.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, у справу вступила адвокат Тетяна Охрімчук, яка була відсутня на попередньому засіданні, коли Бялай відмовився від усіх своїх адвокатів.

Охрімчук подала клопотання про надання їй часу для ознайомлення з матеріалами справи. Вислухавши аргументи адвоката, присяжні судді припустили, що вона, ймовірно, заплуталася, або ж вводить суд в оману, і відхилили клопотання, оскільки у адвоката був час на ознайомлення зі справою.

Також адвокат заявила, що у неї не було можливості поговорити з обвинуваченим і попросила перерву. Прокурор у справі Юлія Малашич висловила протест.

Суд відмовив і в цьому клопотанні Охрімчук та перейшов до розгляду справи. Однак адвокат продовжила наполягати на перерві, а судді - на слуханні по суті. Тоді адвокат зі сльозами на очах емоційно висловилася, що більше терпіти цього не може. Вона попросила викликати їй "швидку", поскаржившись на високий тиск і проблеми із серцем.

Сам Бялай не побажав висловити своєї думки стосовно запобіжного заходу.

"Тоді ми викликаємо "швидку" і йдемо в дорадчу кімнату", - сказав суддя.

Поки суд радився, медики надали адвокату допомогу, проте не госпіталізували.

Після повернення суд оголосив про рішення продовжити термін утримання під вартою до 20 лютого.

Нагадаємо, 21 грудня суд не продовжив Бялаю запобіжного заходу через відмову від адвокатів.

Павла Бялая затримали 9 березня 2017 року в квартирі його дівчини. Його звинувачують за п. 7, 12 ч. 2 ст. 115 (вбивство з хуліганських мотивів за попередньою змовою), ч. 2 ст. 296 (групове хуліганство), ч. 2 ст. 15 (замах на вчинення злочину), ст. 340 (перешкоджання зборам), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Йому загрожує довічне позбавлення волі. Сторона обвинувачення назбирала 13 томів матеріалів справи, а також 37 гігабайт відео- і аудіозаписів.

За версією слідства, Бялай стріляв в автомобіль таксі, в якому їхав журналіст В'ячеслав Веремій в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року. Так звані "тітушки" зупинили таксі, витягли з нього журналіста Веремія та Олексія Лимаренка. Спочатку їх жорстоко побили, а потім вистрілили у Веремія.

Безпосередньо у Веремія стріляв інший учасник групи "тітушок" - Джалал Алієв, який зараз переховується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram