ГоловнаПолітика

Марина Порошенко заявила, що її змусили подати у відставку через прізвище

Експерша леді вирішила не боротися за посаду голови УКФ.

Марина Порошенко заявила, що її змусили подати у відставку через прізвище
Фото: EPA/UPG

Голова Українського культурного фонду Марина Порошенко написала заяву про дострокове припинення повноважень у Фонді, оскільки хоче "запобігти тиску з боку чинної влади на членів команди Українського культурного фонду". Про це вона повідомила у своєму відеозверненні.

"Кілька днів тому від міністра культури молоді та спорту України до Наглядової ради Українського культурного фонду надійшла «пропозиція» достроково припинити мої повноваження як голови Наглядової ради. Зрозуміло, що цей крок ініційований Офісом президента і про культуру в цій ситуації там відверто не думали. Очевидно, що в нас різні погляди на культуру загалом і на політичну культуру зокрема", - йдеться у зверненні.

Марина Порошенко повідомила, що за час роботи Фонду культурно-мистецька спільнота відчула вагому підтримку і повірила в те, що державна організація може бути відкритою і повернутою обличчям до людей. А діяльність Фонду отримала позитивні відгуки і від діючого міністра Володимира Бородянського, і від інших представників влади.

"Фонд відбувся і став дієвою інституцією і ефективним інститутом розвитку української культури", - йдеться в заяві Марини Порошенко.

"Претензія до мене одна - моє прізвище. Я ношу його понад тридцять років і пишаюся ним. Воно увійшло в історію України, і ніхто - ні нинішній президент, ні міністр культури, - викреслити його не зможе. Тому прізвище змінювати не збираюся. І боротися за пост теж не буду. Я маю честь", - зазначила Марина Порошенко.

Вона подякувала команді за плідну роботу і підтвердила, що й надалі займатиметься благодійною діяльністю, інклюзивною освітою, культурними і художніми проєктами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram