ГоловнаПолітика

Генштаб призначив службове розслідування через політичні висловлювання начальника CIMIC про радикалів в Україні

Ноздрачов вважає, що ветерани зможуть примиритися з бойовиками.

Генштаб призначив службове розслідування через політичні висловлювання начальника CIMIC про радикалів в Україні
Фото: ukrinform.ua

Генеральний штаб призначив службове розслідування щодо начальника управління Цивільно-військового співробітництва Збройних сил України Олексія Ноздрачова через політичні висловлювання про радикалізм в Україні, які він зробив 12 грудня на круглому столі в Києві.

На ньому обговорювалося, зокрема, питання подолання конфлікту і реінтеграції населення Донбасу, і одна з журналісток запитала, чи ведеться робота над створенням майданчика щодо примирення між ветеранами і тих бойовиків, які можуть потрапити під амністію.

Ноздрачов, взявши слово, запропонував створювати її на базі Ради національної безпеки і оборони.

Після цього він висловив думку, що військовий з військовим зможе знайти спільну мову, тоді як з праворадикалами можуть бути проблеми.

"Питання реінтеграції - це питання безпеки в державі в першу чергу. Хочу запевнити, що військовий і військовий-росіянин, який проти нас воював і воює, і навіть ті військові формування Донецької і Луганської областей, якщо буде прийнято рішення політичне, вони реінтегріруются дуже швидко. Тому що, крім національної ідеї, існують військові традиції. Зрозуміти один одного військовому-росіянину і військовому-українцю, навіть якщо вони були ворогами, простіше. Але не забувайте, що існують праворадикальні рухи, які державою не контролюються. Праворадікалізм зараз випущений безконтрольно, і немає державної політики щодо реінтеграції цих ветеранів, а іноді і не завжди ветеранів, і не завжди людей, що піклуються про безпеку держави, в державну політику", - сказав він.

"Ми зможемо вдало реінтегрувати Донецьку та Луганську області, якщо сильне українське суспільство займеться реінтеграцією решти суспільства", - додав Ноздрачов.

Генеральний штаб пізніше заявив, що оціночні судження полковника Ноздрачова не є позицією Збройних сил України.

"Ноздрачов не мав повноважень оприлюднювати будь-які заяви, що виходять за межі його службових обов'язків і компетенції очолюваного ним підрозділу. За цим фактом начальником Генерального штабу - Головнокомандувачем Збройних Сил України призначено службове розслідування, про результати якого буде проінформовано додатково", - сказано в заяві Генштабу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram