ГоловнаПолітика

Зеленський поговорив по телефону з новою головою Єврокомісії

Сторони обговорили актуальні питання порядку денного Україна - ЄС.

Зеленський поговорив по телефону з новою головою Єврокомісії
Урсула фон дер Ляйен
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн. Лідери продовжили обговорення актуальних питань порядку денного Україна - ЄС.

Про це повідомляють на сайті президента.

Зеленський поінформував голову Єврокомісії про підсумки саміту в "нормандському форматі", який відбувся 9 грудня в Парижі, і підкреслив важливість виконання Росією досягнутих домовленостей.

Урсула фон дер Ляєн привітала зусилля української сторони у відновленні переговорів і результати зустрічі.

"Окрему увагу співрозмовники приділили питанню забезпечення безперебійного транзиту газу по газопроводах України та перспективам укладення нової угоди з Російською Федерацією. Домовилися продовжити відповідну роботу, зокрема за підтримки нового складу Єврокомісії в тристоронньому форматі", - наголошено в повідомленні.

У контексті досягнення домовленостей з Міжнародним валютним фондом з приводу нової програми розширеного фінансування Зеленський і Урсула фон дер Ляєн погодили кроки, необхідні для виділення найближчим часом другого траншу в обсязі 500 млн євро.

Зеленський також запропонував знайти шляхи для якнайшвидшого підписання угоди між Україною та ЄС про спільний авіаційний простір.

Нагадаємо, 3 грудня Зеленський провів телефонну розмову з Урсулою фон дер Ляєн, у якій привітав її з початком роботи нового складу Єврокомісії і побажав успіхів у реалізації визначених пріоритетів. Також президент запевнив голову Єврокомісії в незмінності євроінтеграційного курсу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram