ГоловнаПолітика

Нардепи звернулися до США про надання Україні особливого статусу поза членством у НАТО

Відповідний лист може розглянути Конгрес Штатів.

Нардепи звернулися до США про надання Україні особливого статусу поза членством у НАТО
Парламентская ассамблея НАТО
Фото: ua.news

Народні депутати звернулися до США про надання Україні особливого статусу поза членством у НАТО.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповіла експредставниця уряду в парламенті, народна депутатка фракції "Слуга народу" Ірина Верещук.

"Я завжди вважала, що ми повинні рухатися в НАТО. Я завжди вважала і вважаю, що перспективу ми маємо... Ми хочемо, але стукаємо в замкнені двері. Утім це не означає, що немає перспективи. Я прихильник парадигми руху в НАТО крок за кроком, але неухильно. Ми повинні шукати всі можливості і робити всі кроки, нехай маленькі, які нам дозволять наблизитися до НАТО", - заявила вона.

Верещук вважає, що сьогодні діалог України з Альянсом став набагато предметнішим, ніж був попередні 5 років.

"Ми робимо багато, щоб практично бути наближеними до НАТО. Нещодавно в парламенті з колегами з інших фракцій ми підписали лист, у якому просимо США розглянути можливість надання Україні особливого статусу поза членством НАТО. Ми мали таку можливість 2014, потім 2016 року. І зараз знову маємо можливість отримати статус основного союзника поза НАТО", - допускає вона.

З її словами, Конгрес США може розглянути звернення України і надати такий статус поза членством у НАТО.

"Що це нам дасть? Це нова програма співпраці. Звичайно, це не гарантує втручання в наш військовий конфлікт, але все ж це величезний крок. Це буде сигнал для Російської Федерації. Адже йдеться про можливість постачань нам летальної зброї, розширення фінансового співпраці", - пояснила депутатка.

Нагадаємо, 3 грудня Рада закликала парламенти країн-членів НАТО ініціювати прискорення отримання Україною плану дій щодо членства в НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram