ГоловнаПолітика

Труханов не прийшов до суду щодо його декларації

Наступне засідання - 9 грудня.

Труханов не прийшов до суду щодо його декларації
Геннадій Труханов та його захисник Олександр Лисак під час попереднього засідання суду
Фото: Катерина Петренко

Мер Одеси Геннадій Труханов, обвинувачений у недостовірному декларуванні на суму понад 50 млн гривень, не з'явився до Вищого антикорупційного суду, де сьогодні мали дослідити докази обвинувачення.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Адвокат Олександр Лисак заявив, що його підзахисний не з'явився до суду за станом здоров'я.

Наступне засідання у справі призначено на 9 грудня 10:00.

Нагадаємо, Геннадія Труханова звинувачують у недостовірному декларуванні (стаття 366-1 Кримінального кодексу). За версією слідства, у 2015 році Труханов не задекларував доходи на 31,46 мільйона гривень, а у 2016 році - на 18,81 мільйона гривень. У НАБУ заявили, що одеський мер не задекларував квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, два автомобілі, частки у низці суб'єктів господарювання та відсотки за вкладами у банках.

За вeрсією звинувачення, у декларації за 2015 і 2016 роки Труханов навмисне відобразив нeдостовірні відомості про члeнів сім'ї: вказав тільки мати і дочку, а дружину Тетяну Колтунову - ні.

Як встановило слідство, з Колтуновою у 1997 році він офіційно розірвав шлюб. Однак у 2000 році у них народилася спільна дочка, а у період подання декларацій Труханів проживав з Колтуновою, мав спільний побут, права і обов'язки семeйного характeру.

Прокурори впевнені: обвинувачений усвідомлював, що відомості про Колтуновоу, її доходи, транспортні засоби повинні бути відображені у дeклараціі. Однак незадеклароване майно, за версією звинувачення, він записав на дружину і навмисне не вніс до своїх декларацій, щоб приховати реальні доходи, які перевищували легальний дохід.

У свою чергу Труханів вважає справу проти нього - "політичною розправою і тиском".

Санкція статті 366-1 ("недостовірне декларування") Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді штрафу від 2,5 до 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі до 2 років. Конфіскація майна за цією статтею не передбачена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram