ГоловнаПолітика

Зеленський запросив Трюдо в Україну

Президент України поговорив з прем'єром Канади по телефону.

Зеленський запросив Трюдо в Україну
Владимир Зеленский и Джастин Трюдо
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський привітав прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо з перемогою Ліберальної партії Канади на парламентських виборах і формуванням нового уряду.

Під час телефонної розмови Зеленський подякував Трюдо за послідовну позицію Канади щодо збереження політики санкцій проти РФ, повідомляє пресслужба президента України.

Прем'єр Канади зі свого боку привітав звільнення полонених українських моряків і повернення захоплених РФ суден, а також домовленість про проведення саміту в нормандському форматі 9 грудня. Він також запевнив, що Канада продовжить надавати допомогу Україні в реалізації реформ.

Зеленський висловив надію на поступову лібералізацію Канадою візового режиму для громадян України і запросив Трюдо відвідати Україну з офіційним візитом.

Нагадаємо, в липні під час візиту в Канаду Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, міністром закордонних справ Христею Фріланд, членами канадського парламенту.

Під час зустрічі з представниками бізнесу Зеленський запросив їх інвестувати в Україну. Також було домовлено, що протягом наступних шести років Канада виділить 25 млн доларів на втілення демократичних реформ в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram