ГоловнаПолітика

Геращенко: ні від ОП, ні від "Слуги народу" не було реакції на рішення ООН щодо Росії

Це депутатці здається дивним.

Геращенко: ні від ОП, ні від "Слуги народу" не було реакції на рішення ООН щодо Росії
Фото: facebook/Владимир Струмковский

Позиція основного міжнародного парламентера від України, радника президента Зеленського Андрія Єрмака, яку озвучив під присягою американський дипломат Вільям Тейлор, повністю збігається з кремлівськими тезами і виставляє Україну винною за військову агресію на Донбасі. У цій ситуації президент Зеленський повинен чітко сказати суспільству - чи давав він такі директиви своїм радникам. Про це під час погоджувальної ради заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко.

«Минулого тижня були оприлюднені покази тимчасово повіреного у справах США в Україні Вільяма Тейлора, які він під присягою давав Конгресу США. І в цих свідченнях звучить шокуюча інформація, що нова українська влада фактично звинувачує у війні проти України Україну, а не Росію. Порошенка, а не Путіна. Очевидно, що такі сентенції радісно підхопили російські ЗМІ, адже все це лягає в наратив російської пропаганди про громадянську війну в Україні», - підкреслила парламентарійка.

Ірина Геращенко заявила, що суспільство повинно знати позицію президента Зеленського і почути від нього, чи давав він своїм радникам такі директиви.

Також народна депутатка зазначила, що вся ця історія відбувається на тлі безпрецедентного рішення міжнародного суду ООН у Гаазі, який фактично визнав, що РФ причетна до фінансування тероризму на Донбасі і до дискримінації громадян України в Криму.

«Це перший прецедент, коли суд готовий розглядати справу по суті, що ціла країна причетна до фінансування тероризму. Також показово, що суд не врахував жодної претензії РФ. При цьому мені дивно, що не було жодної реакції на таке рішення від офісу президента України і команди владної партії, крім реакції МЗС», - підкреслила політик.

«Нова влада соромиться називати речі своїми іменами. І таким чином заграє з Путіним. Але хочу зауважити і попередити, що таким чином вам не вдасться задобрити агресора. І це треба пам'ятати і усвідомлювати», - застерегла Ірина Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram