ГоловнаПолітика

Вихід України з Мінських угод призведе до скасування санкцій проти РФ, - Арахамія

За його словами, Вакарчук дійсно переживає і стурбований подальшою стратегією Нормандського формату.

Вихід України з Мінських угод призведе до скасування санкцій проти РФ, - Арахамія
Фото: Макс Левин

Голова фракції "Слуга народу" у ВР Давид Арахамія прокоментував заяву партії "Голос" про вихід із Мінських угод. Політик вважає, що такі дії України призведуть до скасування санкцій проти РФ.

Про це він сказав журналістам після першого етапу з'їзду партії "Слуга народу".

"Чесно кажучи, несподівано для мене звучить така заява, тому що партію "Голос" я дуже поважаю, я поважаю їхню компетенцію. Але я поспілкувався з кількома юристами-міжнародниками, вони взагалі не розуміють, як можна такі заяви робити, тому що будь-який вихід з нашої ініціативи з Мінських домовленостей означає майже автоматичне скасування багатьох санкцій проти Російської Федерації. Я не знаю, чи є в цій країні хтось, хто зацікавлений у скасуванні санкцій проти Росії", - сказав Арахамія.

На його думку, лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук дійсно переживає і стурбований подальшою стратегією Нормандського формату, саме тому пропонує зупинитися і накопичити фінансовий, військовий, дипломатичний ресурси, а потім рухатися далі.

Нагадаємо, 8 листопада партія "Голос" опублікувала повідомлення, в якому стверджувалося, що найефективніший шлях для України сьогодні - це вийти з Мінських угод і заморозити ситуацію до посилення власних позицій. Зазначалося, що війна з РФ нині не має ні військового, ні дипломатичного розв'язання, проте Україні варто посилювати свою військову спроможність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram