ГоловнаПолітика

Віцеспікер Кондратюк звернулася до польських колег з приводу Мазура

Заступниця голови ВР розраховує на справедливе рішення.

Віцеспікер Кондратюк звернулася до польських колег з приводу Мазура
Фото: facebook.com/olena.kondratiuk

Віцеспікер Верховної Ради Олена Кондратюк звернулася до віцемаршалка Сейму Польщі Рішарда Тарлецького з проханням уважно поставитися до долі українця Ігоря Мазура (Тополі), затриманого за запитом Польщі під час перетину кордону.

Про це йдеться в фейсбуці Кондратюк.

"Ми в Україні розраховуємо на те, що судова гілка влади швидко і неупереджено ухвалить справедливе рішення, яке дозволить Ігорю Мазуру знову опинитися на волі. Це рішення, впевнена, стане не тільки перемогою правди і справедливості над брехнею і провокаціями, але і підтвердженням фортеці дружніх відносин між Україною і Республікою Польща", - йдеться в листі.

Фото: facebook.com/olena.kondratiuk

В іншому листі Кондратюк подякувала віцемаршалку Малгожату Гошевську, яка однією з перших прокоментувала затримання Мазура, "повернувши в Україну спокій і впевненість" у неупередженому рішенні у справі українця.

Фото: facebook.com/olena.kondratiuk

Нагадаємо, що Мазура затримали за запитом Росії на пункті пропуску Ягодин-Дорогуськ на україно-польському кордоні 9 листопада.

РФ звинувачує українця в тому, що він нібито в 1994-2000 роках брав участь у складі озброєного формування в бойових зіткненнях з федеральними силами на території Чечні. В результаті загинули і були тяжко травмовані кілька російських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram