ГоловнаПолітика

Мін'юст проведе масову чистку партій-пустушок

Замість 320 партій у країні може залишитися близько сотні.

Мін'юст проведе масову чистку партій-пустушок
Фото: femidaline.com

Міністерство юстиції має намір провести масову чистку партій-пустушок.

Про це в інтерв'ю "Сьогодні" сказав народний депутат від "Слуги народу", заступник голови Комітету ВР з питань державної влади і місцевого самоврядування Олександр Качура.

"Ми намагатимемося вирішити проблему "фейкових" політсил. Як юрист і депутат, я ініціював в Мін'юсті процедуру анулювання свідоцтв про реєстрацію партій, які або не брали участь у виборах протягом декількох десятків років, або порушували законодавство", - сказав він.

Як приклад він навів партію "Ми можемо багато" на чолі з ватажком "ДНР" Денисом Пушиліним.

"Ви знаєте, що в Україні досі зареєстрована партія "МММ", яку очолює Денис Пушилін? Так, ватажок так званої "ДНР". Це абсурд якийсь!"- сказав він.

Це дійсно абсурд, тому що, за даними аналітичної системи YouControl, партія "МММ" ще в жовтні 2015 року змінила назву на "Київська Русь - Україна" і Пушилін Денис Володимирович не є її лідером. Ця партія зараз зареєстрована в місті Українка, її керівником вказано Романа Матковського.

За словами Качури, у нового міністра юстиції Дениса Малюські є політична воля, щоб вирішити питання з подібними партіями.

"Ми можемо очистити політичне поле від "кишенькових", "диванних", "фейкових" партій. Наскільки я знаю, міністр юстиції вже дав завдання профільному департаменту проаналізувати ситуацію і подати свої висновки стосовно подання в суд позовів щодо анулювання свідоцтв таких політсил. По суті, замість 320 партій в країні може залишитися близько сотні. Але тих, хто дійсно реально веде політичну діяльність", - сказав депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram