ГоловнаПолітика

У Житомирській області вбито адвоката одного з підозрюваних у справі Вороненкова (оновлено)

Святослав Пархоменко був убитий у ході конфлікту між єгерями та мисливцями.  

У Житомирській області вбито адвоката одного з підозрюваних у справі Вороненкова (оновлено)
Фото: real-vin.com

У Житомирській області загинув адвокат Святослав Пархоменко, який є захисником підозрюваного у вбивстві ексдепутата Держдуми Дениса Вороненкова.

Про це повідомляє УНН з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

Згідно з повідомленням, інцидент стався в лісових угіддях неподалік Радомишля. За неофіційною інформацією, загиблим є адвокат Святослав Пархоменко, який був захисником Олександра Лося - підозрюваного в причетності до вбивства Дениса Вороненкова.

Оновлено. Поліція Житомирської області підтвердила повідомлення про загибель Святослава Пархоменка.

"10 листопада в лісовому масиві на кордоні Коростишівського та Радомишльського районів під час полювання виник конфлікт між єгерями та мисливцями. У результаті смертельне вогнепальне поранення дістав директор громадської організації "Радомишльські мисливці" (директором організації є Святослав Пархоменко, - ред.), ще одного чоловіка з важким пораненням госпіталізували", - повідомили в пресслужбі.

Зазначається, що близько 11:30 на спецлінію "102" надійшло повідомлення від єгеря Слободецької районної громадської організації "Радомишльські мисливці" про виявлення в лісовому масиві Радомишльського району на території приватних угідь браконьєрів і про конфлікт з ними із застосуванням зброї.

"Попередньо встановлено, що між сторонами виник конфлікт, у ході якого було застосовано вогнепальну зброю. У результаті смертельну травму дістав 41-річний киянин. Також ще один чоловік, 52-річний житель Київської області, був госпіталізований з важким вогнепальним пораненням", - ідеться в повідомленні.

Інші учасники конфлікту були доправлені в поліцію для встановлення всіх причин і обставин події. Усі вони мешканці Радомишльського та Коростишівського районів віком від 17 до 55 років.

Попередня кваліфікація події - ст. 15 (Замах на злочин), ст.115 (Умисне вбивство) і ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває. 

Нагадаємо, 25 жовтня убили Володимира Бороха, свідка у справі  про загибель колишнього депутата Держдуми Вороненкова. Це сталося під час перестрілки в Шевченківському районі Харкова.

Денис Вороненков був застрелений кілером 23 березня 2017 року центрі Києва біля п'ятизіркового готелю Premier Palace. Він переїхав в Україну наприкінці 2016 року і прийняв українське громадянство. Вороненков був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Охоронець Вороненкова також дістав поранення, але встиг поранити кілера. У результаті вбивця помер у лікарні. Ним виявився 28-річний Павло Паршов, уродженець Севастополя. 

Правоохоронці затримали двох підозрюваних у скоєнні злочину - Ярослава Тарасенка та Олександра Лося. Замовником довгий час вважався громадянин РФ Володимир Тюрін, але в жовтні 2019 року з нього зняли підозру. Двоє інших співучасників злочину (уродженець міста Харкова Юрій Василенко і громадянин України Ярослав Левенець) були оголошені в розшук.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram