ГоловнаПолітика

В Одесу прибула делегація НАТО на чолі зі Столтенбергом

Генсек альянсу завтра приїде до Києва для зустрічей з владою.

Фото: facebook.com/maksymkutsyi

До Одеси прибула делегація НАТО на чолі з генсеком Єнсом Столтенбергом.

Про це повідомив голова Одеської обладміністрації Максим Куций, назвавши візит "дійсно історичною подією для України".

"Це перший масштабний візит керівництва Північноатлантичного альянсу в Одеську область, і я маю честь представляти наш регіон військовим партнерам. Серед почесних гостей: генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, маршал авіації сер Стюарт Перч і командувач ВМС віцеадмірал Кот Блаунт", - написав Куций у фейсбуці.

Представники НАТО відвідають морський порт Одеси, де відбудеться зустріч з віцепрем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, міністром оборони, представниками Військово-морських сил, дипломатами.

Також за словами Куцого, генеральний секретар НАТО побажав поспілкуватися з курсантами Морської академії.

Нагадаємо, що 31 жовтня в Києві Столтенберг проведе засідання Комісії НАТО-Україна з президентом Володимиром Зеленським і виступить з промовою у Верховній Раді.

Столтенберг і представники НАТО зустрінуться зі спікером Ради Дмитром Разумковим, міністром закордонних справ Вадимом Пристайком і міністром оборони Андрієм Загороднюком.

Північноатлантична рада є вищим політичним органом НАТО. Її візит в Україну мав відбутися ще в липні, але його відклали через вибори в Раду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram