ГоловнаПолітика

Зеленський: Лавров сказав, що Росія хоче завершення війни

"Я сказав, що якщо вони готові, то давайте завершимо".

Зеленський: Лавров сказав, що Росія хоче завершення війни
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський розповів про свою зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у кулуарах 74-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

"Пан Лавров підійшов до мене, сказав, що хоче познайомитися і сказати, що Росія дуже хоче, щоб завершилася війна на Донбасі. Привітав мене з обміном на Донбасі", - розповів він журналістам після зустрічі з президентом США Дональдом Трампом.

"У мене була дуже коротка ця зустріч [з Лавровим]. Ми у черзі стояли. Я сказав, що якщо вони готові, то давайте завершимо війну, віддамо нам наші території, обміняємо людей. Я сказав, що хочу припинити війну на Донбасі, зупинити вбивство наших людей, військових, наших громадян", - повідомив Зеленський.

Перед цим Лавров розповів російським журналістам, що під час бесіди із Зеленським "з обох сторін було висловлено зацікавленість вирішувати конфлікт у відповідності до Мінських домовленостей".

"Я чув суперечливі заяви його радників про те, що закону про особливий статус ніколи не буде. Але я вважаю за краще виходити з того, що сказав мені Президент України", - цитує Лаврова видання РБК.

Нагадаємо, що Україна розраховує на проведення саміту "нормандської четвірки" найближчим часом. Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявляв, що Зеленський розраховує на прогрес у мирному врегулюванні і "не збирається чекати наступні п'ять років, поки вмиратимуть військові".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram