ГоловнаПолітика

Кличко звинуватив Богдана в маніпуляціях

Мер навів як приклад слова Богдана на шоу Шустера про бюджет Києва і Праги, назвавши це маніпуляцією.

Кличко звинуватив Богдана в маніпуляціях
Фото: kievpravda.com

Мер Києва Віталій Кличко звинуватив голову Офісу президента Андрія Богдана в маніпуляціях, коли останній порівняв бюджети Києва і Праги. Про це Кличко написав у своєму фейсбуці.

Мер навів у приклад висловлювання Богдана на шоу Савіка Шустера про бюджет Києва і Праги з питанням голови ОПУ «Ну і де наша Прага?».

"По-перше, навіть в озвучених цифрах ви трохи заблукали. Бюджет Праги ви занизили на півмільярда доларів. По-друге, промовчали про те, що населення Праги понад удвічі менше від населення Києва! І Прага майже вдвічі менша, ніж Київ. І, по-третє, Прага має чимало так званих коштів на розвиток міста, які витрачає, крім запланованого бюджету. А Київ - єдине місто в Україні, у якого до Держбюджету забирають 60 відсотків ПДФО".

Крім того, Кличко нагадав, що ще 5 років тому столиця була банкрутом - із бюджетом 18 мільярдів гривень і 25 мільярдів боргів. За його словами, за ці роки міськвлада збільшила бюджет Києва більш ніж утричі, а борг зменшила до 4 мільярдів гривень.

Фото: Виталий КличкоФБ

Мер також нагадав, що Прага - столиця країни-члена Євросоюзу. Прага - місто з доходом на душу населення майже 3000 доларів, а в Києві цей показник вчетверо нижчий.

«Знаєте, скільки б ви не маніпулювали, годуючи громадян брехнею і порушуючи закони і Конституцію, незабаром доведеться відповідати на питання «Де наша Чехія?» (Якщо ви вибрали такий приклад для порівняння)», - додав мер.

Нагадаємо, 4 вересня Кабмін погодив звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації. У свою чергу Кличко заявив, що це незаконно і його можуть звільнити на цій посаді тільки кияни.

Того ж дня керівники фракцій Київради звернулися до президента з проханням призначити Кличка на посаду голови КМДА, з якої його хочуть звільнити.

28 серпня партія "Голос" виступала проти поділу посади мера Києва і голови КМДА, оскільки головою КМДА повинна бути людина, яку самостійно оберуть кияни, а не влада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram