ГоловнаПолітика

Партія "Голос" виступила проти поділу посади мера Києва і голови КМДА

У партії надали статистику соціологічної групи "Рейтинг".

Партія "Голос" виступила проти поділу посади мера Києва і голови КМДА
Фото: Макс Требухов

Партія "Голос" заявила, що головою Київської міської державної адміністрації має бути людина, яку самостійно оберуть кияни, і вони не сприймають поділу посад мера і глави КМДА. Про це повідомляється в пресслужбі партії "Голос".

Крім того, в партії навели статистику соціологічної групи "Рейтинг", в якій зазначено, що на думку 72% жителів столиці, президент не має політичного права призначати головою КМДА іншого, ніж обраного ними мера.

При цьому наголошується, що 56% опитаних киян не задоволені роботою діючого голови КМДА і Київради (62% опитаних).

"Люди висловилися за демократичну систему. Якщо їх не влаштовує робота чинного глави, вони змінять його на виборах. Обранця, а не систему", - зазначила нардепка від "Голосу" Кіра Рудик.

"Голос" пропонує законодавчо закріпити єдність посад обраного міського голови і голови міської державної адміністрації столиці.

"Київську владу обирають кияни, і вони не сприймають поділу посад мера і глави КМДА. На жаль, формально це досі дозволено законодавством, але ми закликаємо не зловживати цим. І перший законопроєкт, який я подам, усуне цю можливість в принципі", - додала Рудик.

Нагадаємо, 1 липня глава Офісу президента Андрій Богдан пригрозив Віталію Кличку поділом посад мера Києва і голови КМДА.

11 липня президент Володимир Зеленський обговорив з мером Києва, головою Київської міської державної адміністрації Віталієм Кличком намір розділити посади мера і голови КМДА. Так президент підтвердив чутки про розподіл повноважень в управлінні столицею. Голова КМДА - його вертикаль, і він збирається туди призначити свою людину. При цьому він пообіцяв попередити Віталія Кличка, коли саме це станеться.

Сьогодні депутати Верховної Ради VIII скликання від різних фракцій попросили Конституційний Суд розтлумачити статті Конституції в частині розподілу і здійснення державної влади і місцевого самоврядування і в столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram